Електромобілі обирають частіше, ніж машини з дизельним двигуном

0
173

У звіті Європейської асоціації автовиробників (ACEA) йдеться, що продаж екологічно чистого транспорту в Європі вперше обігнав машини з дизельними двигунами у червні цього року.

“У червні частка ринку електромобілів, що працюють на акумуляторах, зросла з 10,7% (червень 2022) до 15,1% (червень 2023), вперше обігнавши дизельні автомобілі”, – заявили в прес-службі асоціації.

Нідерланди продовжують демонструвати найбільшу відданість електрифікації — продаж електромобілів у цій скандинавській країні зріс відразу на 90,1%. На другому місці за приростом опинилася Німеччина (+64,4%), а трійку лідерів замикає Франція (+52%). Загальна кількість зареєстрованих електромобілів у Європі становила 158 252 одиниць.

Перше місце з продажу у Європі утримують автомобілі з бензиновим ДВС (36,3% ринку), на другому місці гібридні моделі (24,3%).

Асоціація фіксує значне зростання продажу автомобілів у Європі. У червні авторинок ЄС зріс на 17,8% – до мільйона зареєстрованих одиниць.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.