У Великобританії неправильно припарковані авто евакуюють роботи

Боротьба із порушниками правил паркування тепер вийшла на новий рівень

0
100

Нещодавно в Європі виявили інноваційний робот евакуатор Eastract, який може керуватися за допомогою спеціального пульта управління. Такі роботи працюють набагато оперативніше, ніж звичайні евакуатори, при цьому вони можуть працювати у вузькому просторі, що робить їх незамінним помічником в умовах вузьких міських вулиць, передає Carscoops.

Автором робота-евакуатора є французька компанія Multitract, яка створює таку техніку на дистанційному управлінні. Максимальна вага автомобіля, який може забирати робот Eastract – 2500 кг. Зовні робот нагадує щось середнє між вилковим навантажувачем та евакуатором.

Перші роботи-евакуатори з’явилися на дорогах ще 2012 року і вже встигли довести свою ефективність. Eastract здатні боротися не лише з неправильно припаркованими автомобілями, а й для евакуації пошкоджених авто. Наприклад, нещодавно такий робот допоміг евакуювати Land Rover Range Rover Evoque зі зламаною трансмісією.

У рух робота приводять гусениці, а також має спеціальний піддон. Зазначимо, що у версії TowTrack XL робот може перевозити автомобілі вагою до 3500 кілограмів, а у стандартній версії — до 2500 кілограмів. Поки що робот вимагає оператора, який керує ним дистанційно, але вже найближчим часом вони планують розробити повністю автономну версію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.