Змінилося важливе правило для власників авто в Україні: подробиці нововведення

0
29408

В Україні спростили процедуру перереєстрації транспортних засобів. Зокрема, не потрібно надавати висновок про транспортний засіб. Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в прямому ефірі «Суспільному» пояснив, які зміни відбулись в процедурах отримання послуг реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС, інформує ZN.ua.

Він зазначив, що в Україні більше не є обов’язковим дослідження транспортного засобу в Експертної служби МВС відповідно до Постанови КМУ № 599. Таке дослідження необхідне при першій реєстрації в Україні вживаних транспортних засобів, які були ввезені з-за кордону.

Тобто, для найбільш популярної реєстраційної дії — перереєстрація у зв’язку зі зміною власника — більше немає вимоги надавати висновок про транспортний засіб. Якщо покупець транспорту хоче все ж пройти дослідження, то він може це зробити. Але вимоги робити це обов’язково — більше немає.

Рудик підкреслив, що процедура купівлі-продажу транспортних засобів змінилася по таймінгу.

«Вона стала більш зручною та швидшою і може тривати близько 20-25 хвилин», — додав він.

Громадянам для отримання послуги з перереєстрації необхідно мати талон попереднього запису та повний пакет документів, а також оплатити потрібну послугу.

Талон можна оформити як онлайн через функціонал Е-ЗАПИС, так і офлайн в терміналі, що знаходиться в приміщенні сервісного центру МВС.

Рудик додав, що ці спрощення надалі передбачають можливість переведення процедури перереєстрації в онлайн формат.

«Тобто, відповідно до законодавства, була надана можливість громадянам обирати: проходити це дослідження чи ні. Однак, аби впевнитися, що номерні агрегати кузова, двигуна або шасі не були змінені, то буде корисним пройти експерте дослідження», — резюмував він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!