Новини

BMW представила неймовірно потужний X1

Share

BMW представила абсолютно новий кросовер X1 у версії M35i, який наводиться в рух найпродуктивнішим чотирициліндровим мотором у лінійці модульних двигунів бренду потужністю 312 к.с. 2,0-літровий турбомотор зазнав численних змін та вдосконалень (включаючи вкладиші та кришки корінних підшипників від останніх шестициліндрових двигунів BMW) та розвиває максимальну потужність у діапазоні від 5750 до 6500 об/хв. Піковий момент, що крутить, 400 Нм доступний в діапазоні 2000-4500 об/хв.

Яким би вражаючим був потужний маленький мотор, тут є на що звернути увагу, оскільки ця модель M Performance ламає багато традиційних форм стилю M , прагнучи виділитися серед повсякденних кросоверів. Спочатку розглянемо основні характеристики. З системою повного приводу xDrive з переднім приводом X1 M35i здатний розганятися до 100 км/год за 5,2 секунд і досягати максимальної швидкості 250 км/год.

Потужність передається через 7-ступінчасту коробку передач Steptronic з подвійним зчепленням і так званим M Sport Boost , який можна активувати, потягнувши та утримуючи лівий підрульовий перемикач. Це автоматично переводить всі системи трансмісії та шасі в їх спортивні налаштування. Примітно, що трансмісія також оснащена механічним диференціалом з обмеженим ковзанням, а BMW додала технологію ковзання коліс для більш швидкого і точного спрацьовування системи контролю тяги. У стандартній комплектації автомобіль також отримує адаптивну підвіску M та спортивне кермо.

X1 M35i – перша модель M Performance , яка в якості опції пропонує гальма M Compound з 15,2-дюймовими перфорованими дисками спереду та 13-дюймовими ззаду. Зазвичай вони сірого кольору, а гальма M Sport – синього чи червоного кольору (з пакетом M Sport Professional ).

Щодо дизайну, то він знову може вважатися спірним. Новинка використовує чотири вихлопні патрубки, як на повнорозмірних автомобілях M останнього покоління, хоча і з трохи іншим дизайном, а також подвійні стрижні в решітці радіатора, корпуси зовнішніх дзеркал M з їх дворядним дизайном та 19-дюймові легкосплавні диски 871M.


Всередині BMW X1 – iDrive з QuickSelect і операційною системою 9. Елемент QuickSelect нового кокпіту з вигнутим дисплеєм дозволяє швидко знаходити потрібну функцію без навігації підменю. Функціональні значки на екрані з боку водія, ярлики та простий значок «Додому» полегшують взаємодію з системою та дозволяють швидко знаходити водію те, що потрібно.

Салон також може похвалитися приладовою панеллю з оздобленням з алькантари та елементами оздоблення Aluminium Hexacube Dark , обшивкою стелі антрацитового кольору, педалями M , накладками на пороги M та шкіряним кермовим колесом M з підрульовими перемикачами. Спортивні сидіння з оздобленням із чорного Sensatec та алькантари мають синій контрастний рядок, але за бажання оббивку можна поміняти на шкірозамінник Veganza. Інший варіант – спортивні сидіння M з електричним регулюванням і логотипами M , що підсвічуються , на підголовниках.

Інші особливості включають двозонний клімат-контроль, навігацію BMW Maps , аудіосистему Harman Kardon , чотири порти USB-C і дві розетки на 12 В. Поряд зі стандартними функціями водіння, такими як попередження лобового зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, моніторинг сліпих виході зі смуги руху та активні датчики паркування, X1 може бути оснащений активним круїз-контролем, системою допомоги при утриманні у смузі руху та водінням без допомоги рук на швидкості до 60 км/год. Також можлива функція доповненої реальності для навігаційної системи та віддалені оновлення.

Щодо практичності, то задні сидіння складаються в пропорції 40:20:40, а кут нахилу кожного сидіння можна регулювати індивідуально. Коли ці сидіння на місці, ви отримуєте 728 літрів об’єму, а коли вони опущені – 1328 літрів. Інші моменти включають світлодіодні фари з поворотами, бездротову зарядку та сумісність з Apple CarPlay та Android Auto . Опціонально доступні функція дистанційного запуску, панорамний люк, проекційний дисплей, внутрішня камера, камера кругового огляду, внутрішнє оздоблення з цінних порід евкаліпта з відкритими порами або алюмінієвою сіткою, підігрів сидінь та рульового колеса.

Вартість BMW X1 починається з 49 900 доларів без урахування плати за доставку до пункту призначення у розмірі 995 доларів, а запуск у США запланований на жовтень 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: BMW

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024