На автомобілях Tesla знайшли секретний “Режим Ілона” – що він дає

Найімовірніше назва режиму пов'язана з тим, що він доступний лише невеликому колу людей з вищого керівництва компанії Tesla.

0
60

Автомобілі Tesla здатні побалувати своїх власників великим набором цікавих опцій та функцій. Безперечно, однією з найбільш захоплюючих залишається режим автономного водіння FSD (Full self driving) водночас з погляду безпеки та регламентів деяких країн, водія просять хоч трохи триматися за кермо автомобіля. Як тільки водій відпустить кермо – Tesla подає водієві різні сигнали про необхідність повернути руки назад.

Водночас такі попередження працюють не для всіх, і нещодавно хакерам вдалося знайти в програмному забезпеченні Tesla приховану функцію під назвою “Режим Ілона”. Найімовірніше назва пов’язана з тим, що опцією може користуватися сам Ілон Маск при поїздках на авто, а також вище керівництво компанії Tesla. Цей режим вимикає перевірки на уважність салонними камерами, а також дозволяє їздити без рук на кермі.

Секретну функцію Тесла вдалося виявити хакеру @greentheonly, який зміг покататися на автомобілі в “режимі Ілона” протягом 1000 кілометрів і за цей час Tesla жодного разу не попросила водія поставити руки на кермо або якось інакше підтвердити свою присутність у салоні.

При цьому відключення цієї опції не допомогло машині ідеально проїхати маршрут. Так, автопілот їхав дуже повільно, необдумано перебудовувався, а також його радари та лідари плуталися у конусах та дорожніх щитах. Раніше Маск заявляв, що в Tesla працюють над тим, щоб машина менше дратувала водіїв, але поки що незрозуміло, чи є цей “мод” частиною цієї роботи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!