Усі кросовери Opel стануть електромобілями, але не відразу

0
110

Компанія Opel офіційно повідомила про майбутнє двох моделей – кросоверів Crossland та Grandland. Вони обоє змінять покоління у 2024 році, але якщо Crossland отримає електричну версію нарівні з бензиновими варіантами, Grandland пропонуватиметься тільки як електромобіль. Повністю перейти на електротягу марка розраховує до 2028 року.

Обидві моделі можна вважати ветеранами лінійки Opel, оскільки кросовери сучасних поколінь вийшли на ринок ще у 2017 році. Базуються вони на різних платформах, і, найімовірніше, такий поділ збережеться.

Opel Crossland для всіх доступних типів силових агрегатів розроблять на архітектурі CMP. Найімовірніше, модель додасть у розмірах та отримає безліч нових для неї електронних сервісів.

У випадку Grandland розробники не скуті обмеженнями, пов’язаними з ДВЗ. Тому, як очікується, цей кросовер базуватиметься на сучаснішій платформі STLA Medium, яку розділить з Peugeot 3008 нового покоління.

З 2028 року Opel виводитиме на європейський ринок тільки електромобілі. Водночас згідно з офіційною заявою вже цього року загальна кількість електрифікованих моделей у лінійці має досягти півтора десятка.

Ще один кросовер Опель вже має електричну версію: це Mokka Electric.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!