Tesla відновила прийом замовлень на новий Roadster, виробництво якого ще не розпочалося

0
51

На сайті Tesla знову можна оформити попереднє замовлення на суперкар Roadster: навесні 2022-го компанія припиняла прийом заявок. Оформлення бронювання на електромобіль, який з’явиться не раніше 2024 року, коштуватиме 50 тисяч доларів.

Щоб замовити Tesla Roadster, потенційний покупець має заплатити компанії 5 тисяч доларів у момент оформлення заявки та ще 45 тисяч – протягом 10 днів після цього. Загальну вартість Roadster зараз заявлено на рівні 200 тисяч доларів, але Tesla заздалегідь попереджає, що вона може змінитися. Аналогічні умови депозиту діяли кілька років тому.

Передбачається, що серійний Roadster зможе прискорюватися до 60 миль на годину (96 км/год) за 1,9 секунди за максимальної швидкості понад 400 км/год і запасу ходу 1 000 кілометрів. Однак характеристики, як і ціна, можуть бути переглянуті, оскільки технологія суперкара ще не завершена.

Закінчити роботи над Roadster компанія розраховує до кінця нинішнього року, а серійне виробництво налагодити ще через рік, тобто наприкінці 2024 року. Як пише Teslarati, голова фірми Ілон Маск кілька днів тому визнав, що Tesla вимушено вичерпує терпіння клієнтів, які вже розмістили замовлення.

Дебют Tesla Roadster відбувся у 2017 році. Спочатку планувалося, що виробництво електромобіля, який позиціонувався як найшвидший автомобіль у світі, запустять 2021-го. Проте з того часу старт складання неодноразово переносився. Ілон Маск нещодавно заявляв, що за стратегічним планом компанії Roadster не є пріоритетним проєктом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!