Головна Новини Toyota оговталася після кризи

Toyota оговталася після кризи

Автоконцерн Toyota заявив про рекордні обсяги продажу та виробництва у квітні 2023 року.

0
64

Toyota Motor Corporation оголосила результати продажу, виробництва та експорту за квітень 2023 року, а також сукупні підсумки з січня до квітня, у тому числі для дочірніх компаній Daihatsu Motor Co., Ltd. та Hino Motors, Ltd.

«У квітні 2023 року світові продажі та виробництво зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року внаслідок відновлення після спаду, викликаного впливом обмеженої пропозиції напівпровідників та поширення COVID-19 у попередньому році. Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією з поставками запчастин і докладемо всіх зусиль, щоб доставити якомога більше автомобілів нашим клієнтам у найкоротший термін», – заявили видання SPEEDME.RU в прес-службі корпорації.

Згідно з опублікованими даними, основний бренд Toyota реалізував у всьому світі понад 800,8 тис. нових автомобілів, що відповідає зростанню на 4,9%. Також позитивну динаміку показала марка Daihatsu – +8.9%? 66010 автомобілів. А ось у вантажного підрозділу Hino справи йдуть гірше – 8 490 проданих машин, що на 25% менше, ніж роком раніше.

Виробництво загалом демонструє позитивну динаміку. Правда марки Daihatsu та Hino знизили показники на 19,9% та 20,1% відповідно. Проте випуск автомобілів Toyota зріс на 13,8% — до 787 800 одиниць.

Загалом же за перші чотири місяці цього року компанії Toyota вдалося продати 3,2 млн автомобілів власної марки (зростання на 2,6%), а також 300,3 тис. машин Daihatsu і 43,8 тис. екземплярів Hino.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.