В Україні по-новому складатимуть права

0
133

Претендентам на отримання прав водіїв готуються внести зміни, про що було оголошено в офіційних джерелах Міністерства внутрішніх справ.

З метою забезпечення прозорості процесу складання іспиту, усі громадяни матимуть однакові умови. Наразі працює над виключенням можливого впливу екзаменаторів чи інших осіб на результати іспиту. Крім того, громадяни матимуть більше прав на оскарження результатів.

Надалі планується отримати талон попереднього запису на практичний іспит через веб-сайт Головного сервісного центру МВС. В даний час ця послуга доступна лише у стаціонарному режимі.

Претендентам надається 30 днів на оскарження результатів іспитів, на відміну від нинішніх трьох днів.

Крім того, незабаром автомобілі, які використовуються під час практичного іспиту категорії «B», будуть обладнані двома відеореєстраторами та камерою з панорамним оглядом усередині на 360°. Аудиторії, де проводиться теоретичний іспит, також буде обладнано чотирма камерами відеоспостереження.

Протягом періоду запровадження військового стану претенденти повинні дотримуватися певного маршруту під час вправ на майданчику біля сервісного центру МВС.

В даний час це єдині відомі зміни, що стосуються процедури отримання посвідчення водія. Набуття чинності цими змінами поки що не відомо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!