В Україні запровадили нові правила продажу власних автомобілів

0
3168
При перереєстрації транспортних засобів у зв’язку із зміною їх власників можна залишити наявні закріплені за транспортними засобами номерні знаки за бажанням покупців таких транспортних засобів. Сьогодні набули чинності зміни, затверджені Кабміном у Постанові №454 від 02 травня 2023 року.

Що це означає?

Тепер під час укладання договору купівлі-продажу та під час перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна безоплатно передати номерні знаки від попереднього власника новому власнику, крім номерних знаків з відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків.
А номерні знаки з відповідною комбінацією цифр – платні номерні знаки державної реєстрації – можна передавати лише при сплаті їх вартості.
Тобто, у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці платні номерні знаки, йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС.
Крім передачі такого номерного знака між родичами — іншому з подружжя, батькам, дітям — тим, з ким можна підтвердити документ.
Якщо номерні знаки з певною комбінацією цифр залишаються за авто, що переходить родичам, платити за них ще раз не потрібно.

Навіщо так потрібні зміни?

Такі зміни, зокрема, вносяться для того, щоб у майбутньому під час укладання договору купівлі-продажу самостійно через додаток Дія або через Електронний кабінет водія була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації.
Нагадаємо, автосалони з серпня зможуть представляти інтереси своїх клієнтів у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ щодо реєстрації нових транспортних засобів. Купуючи транспортний засіб в автосалоні покупець зможе не їхати до сервісного центру МВС, щоб його зареєструвати. За нього це зможе зробити представник автосалону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!