Компанії Skoda доведеться відмовитися від моделі Fabia

Компанії Skoda доведеться відмовитися від моделі Fabia

0
813

Клава марки Skoda Клаус Зеллмер буквально повторив слова свого колеги із Volkswagen: компанія буде змушена відмовитися від моделей початкового рівня з двигунами внутрішнього згоряння. Справа в тому, що майбутнє посилення екологічних норм зробить такі машини дуже дорогими.

Так, якщо проект з Євро-7 буде прийнятий у такому вигляді, в якому існує зараз, то на Skoda Fabia компанія буде змушена поставити хрест. Доробка моделі під нові стандарти значно збільшить її собівартість – до 5 тис. євро .

До речі, зараз Skoda Fabia у Європі доступна за 18 200 євро, тобто за умови, що доопрацьована версія з’явиться, її вартість буде понад 23 тис. євро, що дуже дорого за такий автомобіль.

Нагадаємо, напередодні копання Skoda обіцяла випустити в 2024 році новий електрокар за 25 тис. євро, який завдяки компоновці силової установки буде вигідно відрізнятися вільним місцем у салоні за аналогічної довжини кузова, як у Fabia .

Раніше про нерайдужні перспективи технічного «близнюка» Skoda Fabia повідомив Volkswagen . Альтернативою моделі Polo може стати електрокар ID.2all . Також «під ніж» відправлено наступне покоління Audi A1 та компакткар Audi A2 , вони теж стали жертвою планів Євросоюзу щодо посилення норм викидів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!