Правила зберігання автомобільних шин: про це знали не всі

Автоексперти перерахували основні правила зберігання зимової гуми

0
118

Для автомобілістів завжди актуальним є питання зберігання гуми для автомобілів — хтось робить це на балконі, хтось у гаражі, хтось вибирає спеціальні «готелі» для своєї гуми. Однак у всіх цих випадках треба дотримуватися суворих правил зберігання, які дозволять зберегти шини в нормальному стані і не змусять із приходом зими купувати нову гуму, яка зараз і так подорожчала в рази. Експерти Дмитро Попов та В’ячеслав Суботін у розмові з виданням iReactor перерахували, що можна і що не можна робити при зберіганні шин.

Наприклад, суворо забороняється зберігати шини підвішеному стані, використовуючи при цьому гак чи трубу, вставлену в стіну. Це призведе до банального провисання гуми. Крім того, приміщення для зберігання гуми має бути сухим, уточнив один із експертів. Підвищена вологість може спровокувати появу грибка, який «пожиратиме» гуму.

Однак надмірно дбайливого відношення при зберіганні шин не потрібно. Приміщення, де вони зберігатимуться, в ідеалі має бути прохолодним і темним, оскільки ультрафіолет впливає на гуму так само руйнівно, як і будь-який інший матеріал.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.