У Раді хочуть знизити покарання за «популярне» порушення

0
376

У Верховну Раду України подали законопроект №6379 , в якому пропонується знизити покарання водіям за популярне порушення, а саме депутати пропонують знизити штрафи за порушення правил переобладнання автомобілів з ГБО.

Таким чином, якщо власник автомобіля, який встановив на свій автомобіль ГБО, але не оформив його, отримає штраф, але в меншому розмірі, ніж зараз.

Наразі за дане порушення передбачено штраф 340 грн при першій зупинці, під час другої зупинки протягом року, на водія чекає позбавлення прав або адміністративний арешт.

У законопроекті пропонується зменшити перший штраф до 170 грн., а за другий та наступний — 340 грн., замість позбавлення права управління та адміністративного арешту.

У пояснювальній записці до законопроекту автори пояснили, чому вони пропонують знизити покарання.

Зараз на тлі високих цін на бензин багато автовласників встановлюють ГБО, тим самим популяризуючи альтернативні види палива, тому нардепи вважають, що якщо водій перейшов на екологічніший вид палива, його потрібно не карати, а захистити.

Також вони вважають, що це сприятиме активному переходу на екологічну альтернативу бензину та допоможе знизити викид шкідливих речовин в атмосферу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!