У ВР пропонують почати забирати авто українців на потреби ЗСУ

Вилучатимуть автомобілі лише у п'яниць за кермом.

0
922
epa09804494 A member of the Territorial Defense Forces checks documents of a driver at a checkpoint in the eastern frontline of Kyiv (Kiev) region, Ukraine, 05 March 2022. According to the United Nations (UN), at least one million people have fled Ukraine to neighboring countries since the beginning of Russia's military invasion on 24 February 2022. EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

На початку війни в Україні п’яниці за кермом уже забирали авто на потреби Збройних Сил України, але тоді це робилося напівлегальним способом. Наразі депутати хочуть узаконити можливість забирати авто у п’яних водіїв на потреби ЗСУ. При цьому йдеться як про алкогольне чи наркотичне сп’яніння, так і про водіїв, які перебувають під дією препаратів.

Про відповідні нововведення повідомляється у законопроекті №9076.

У пояснювальній записці автори законопроекту зазначають, що його головною метою є підвищення загальної безпеки руху та зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування МС у стані сп’яніння. Так, вилучення авто пропонують ввести з другого разу, коли людина сіла за кермо у нетверезому стані.

При цьому покарання за пияцтво за кермом вдруге протягом року становитиме 34 тисячі гривень із позбавленням прав на три роки та платним вилученням авто. А ось за третє порушення протягом року штраф становитиме до 51 тисячі гривень, а транспортний засіб конфіскують на користь держави.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!