Українцям розповіли, хто може паркуватись на місцях для інвалідів

У лідерах з надійності опинилися японські та німецькі бренди.

0
218

За паркування на місцях для інвалідів безпідставно можуть виписати штраф у розмірі понад 1000 грн. Про те, хто має право паркуватись на місці для інвалідів.

Позначати автомобіль знаком «Водій з інвалідністю» мають право лише громадяни з інвалідністю та водії таких громадян. При цьому ні в ПДР, ні в Законі «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» не зазначено конкретних груп інвалідності.

У цьому встановлювати такий знак необов’язково. Однак при паркуванні на місці для інвалідів доведеться порозумітися з інспектором. Для цього достатньо посвідчення про інвалідність або ж можна показати явні ознаки інвалідності.

Спеціальні місця є на кожному паркуванні України, вони становлять 10% від усіх місць. Такі місця позначені знаком або розміткою 1.30. Однак, якщо всі спеціальні місця зайняті, громадянин з інвалідністю може користуватися паркуванням безкоштовно. Для цього слід показати відповідний документ — пенсійне посвідчення, посвідчення отримувача державної соціальної допомоги чи довідку про надання пільги.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!