Автоюрист пояснив, який документ не можна підписувати після ДТП

0
159

На жаль від ДТП ніхто з учасників дорожнього руху не застрахований, як то кажуть «не ти, так у тебе», тому як би хтось із водіїв не їхав акуратно і не порушував ПДР, іноді уникнути ДТП просто неможливо.

Після того, як ДТП оформлено у потерпілого, завжди виникає питання, а чи вистачить отримана від страхової компанії (або від винуватця ДТП) виплата, щоб відновити автомобіль.

Не для кого не секрет, що страхові компанії завжди занижують страхову виплату, при цьому в деяких випадках надалі позивається до страхової компанії просто марно. Все це відбувається тому, що перед тим, як потерпілому перераховано страхову виплату, страхова компанія просить підписати потерпілого «Угоду про врегулювання збитків».

Зараз більшість представників страхових компаній після того, як підрахують заподіяну шкоду, намагаються укласти з потерпілим «Угоду про врегулювання збитків». Ця угода це офіційний документ, в якому прописана сума, що виплачується потерпілому, потерпілий ставлячи свій підпис добровільно погоджується з сумою і відмовляється від подальших претензій за фактом відшкодування заподіяної шкоди. Дуже часто «потрібне» в цьому документі прописується дрібним шрифтом, а іноді прописується такими виразами, що водій навіть прочитавши не відразу розуміє, що надалі він відмовляється від будь-яких претензій до страхової компанії.

Водіям варто розуміти, що від підпису у цьому документі вони мають право відмовитися та не підписувати його. Найчастіше страхова компанія хитрощами змушує підписати цей документ, наприклад кажуть, що у разі відмови від підпису відправлять на ремонт автомобіль, а як і коли, якими запчастинами його відремонтують, це вже їх не хвилює.

Якщо ж сума зазначена в угоді про врегулювання збитків водія влаштовує, необхідно все одно добре вивчити документ, іноді в угоді прописують комісію, а отже сума, яку водій отримає на руки буде меншою.

Підписувати такий документ варто лише в тому випадку, якщо водія все влаштовує і він упевнений, що надалі позивається через занижену страхову виплату не буде.

Таким чином завжди після ДТП варто читати, що Вас просять підписати, а якщо Ви вважаєте, що документ не на Вашу користь, то зайвого краще не підписувати. Пам’ятайте, що іноді підписавши документ можна просто відмовитися від подальших претензій і довести те, що вас ввели в оману і Ви не зрозуміли, за що поставили підпис буде дуже і дуже складно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!