Представлено оновлену САУ “Богдана” 2023 року – що змінилося

САУ змінила шасі, а також отримала ще кілька незначних змін.

Час читання: < 1 хв.
0

Попри те, що САУ “Богдана” було випущено відносно недавно, вже в 2023 році на “Краматорському заводі важкого верстатобудування” представили наступні покоління артилерійської установки. Презентація відбулася на виставці IDEX-2023 в Абу-Дабі.

На стенді виробник заявляє, що САУ калібру 155 мм адаптована для швидкого розгортання всіх типів місцевості. Управління вогнем відбувається за допомогою комп’ютеризованих систем автоматичного наведення, а також українська САУ має автоматичний супровід цілі.

Реклама

Вага “Богдани” у другому поколінні склала 28 тонн, скорострільність – 5 пострілів за хвилину, а боєкомплект установки складається з 20 снарядів. Для того, щоб обслуговувати цю самохідну зброю, знадобиться екіпаж із 5 осіб. Залежно від потреб замовника САУ можуть виготовити на шасі Tatra, Kraz або MAN.

Виставкові екземпляри на виставці були представлені на базі шасі КрАЗ 6×6 та на базі чеського шасі від компанії Tatra T815 8×8, на яке крім гармати встановили кабіну від компанії “Українська бронетехніка”. При цьому на шасі Tatra у установки з’являється механізм заряджання для артилерійських боєприпасів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!