Ажіотажний попит на Tesla: у дилерів закінчилися автомобілі

0
161

Американські дилери розпродали всі кросовери Tesla Model Y та достроково виконали квартальний план. Як зазначено на сайті автовиробника, найближчі поставки очікуються у квітні – червні 2023 року.

Як пише агентство Reuters з посиланням на видання Electrek, всі кросовери Tesla Model Y, заплановані на перший квартал для північноамериканського ринку, були розпродані раніше терміну. Причиною стало агресивне зниження цін, зроблене компанією у січні 2023 року. Нові Model Y подешевшали відразу на 20% – з 65990 до 52990 доларів. Це призвело до того, що попит на електрокари вдвічі перевищив можливості виробництва.

У лютому виробник накинув до ціни кросовера 1 000 доларів, на попиті це суттєво не позначилося. Зараз у США приймають замовлення за умови, що автомобіль доставлять у квітні – червні 2023 року. У Німеччині, де Tesla нещодавно відкрила свій новий завод, ситуація трохи краща. Доставку обіцяють у березні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.