Модель KIA Rio піде відразу з двох великих ринків

KIA завершить продаж хетчбека KIA Rio в Європі та Австралії в 2023 році

0
156

Марка Kia виключить хетчбек Rio зі своїх модельних лінійок у Європі та Австралії. Раніше його постачали на дані ринки прямо з Південної Кореї, але тепер постачання машин остаточно припинено, і ніяких наступників модель не матиме, з’ясувало видання Autocar.

Дилерські запаси вже завезених машин Kia Rio мають закінчитись до кінця поточного року. Як тільки це станеться, європейцям доведеться вибирати між компактним кросовером Stonic , а також ще більш мініатюрним (у порівнянні з Rio) хетчбеком Picanto , а покупцям в Австралії між Picanto і седаном Cerato . Інших альтернатив Rio поки що не передбачається.

Причиною, чому в компанії Kia вирішили повністю відмовитися від Rio в Європі та Австралії, могли стати продажі, за якими модель значно поступилася всім своїм конкурентам минулого року.

Так, наприклад, в ЄС у 2022 році було продано 32,5 тис. нових машин Kia Rio , тоді як його головний конкурент – німецький Opel Corsa – розійшовся у кількості 164 тис. од. В Австралії ж “корейця” обійшов корейсько-британський хетчбек MG 3 : 16,2 тис. реалізованих авто проти 4,6 тис. од. – У Rio .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.