Українцям розповіли про нову схему обману при купівлі прав

Шахраї не перестають вигадувати дедалі витонченіші способи виманити гроші у людей.

0
139

Ми вже не раз розповідали про найнезвичайніші способи “отримати права”, до яких вдаються деякі хитрі люди, але законним залишається лише один спосіб. Так, щоб здобути права, людині необхідно пройти навчання в автошколі, скласти спочатку іспит з теорії, потім пройти навчання практиці та скласти практичний іспит у Сервісному центрі МВС.

Офіційна процедура займає близько 2 місяців, і це за умови відсутності черг та здачі на права з першого разу. Враховуючи дані обставини, в Україні не вичерпується кількість людей, які пропонують “права за тиждень з офіційною реєстрацією в базі без передоплати та СМС”, але всі такі оголошення – це лише спосіб вивудити гроші довірливих громадян.

Так, у ГСЦ МВС нагадали, що потрібно бути обережним із сайтами, на яких вводиш персональні дані, а офіційні ресурси МВС мають у своїй назві домен gov.ua. Також у Головному сервісному центрі розповіли про новий спосіб обману українців за допомогою фейкових довідок. Так, крім самого “пластику” заповзятливі шахраї видають “клієнтам” довідку про те, які категорії були відкриті для людини.

Природно, що такі документи не відображаються в Дії і коли в ошуканого “водія” виникають питання, то в Сервісному центрі його швидко засмучують і роблять висновок, що довідка про відкриття кількох категорій – це фейк.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.