Продаж електрокарів Tesla китайського виробництва впав у грудні 2022 року

0
91

За підсумками грудня 2022 року компанія Tesla поставила 55 796 електромобілів китайського виробництва, що є найнижчим показником за останні п’ять місяців, згідно з даними Китайської асоціації легкових автомобілів (CPCA).

Таким чином, показник минулого року на 44% менший за результат листопада 2022 року, і  на 21% менший , ніж у грудні 2021 року. Справа в тому, що американський автовиробник скоротив виробництво та ціни, щоб впоратися зі зростаючими запасами на складах на тлі ослаблення попиту.

Показник постачання електромобілів Tesla у грудні 2022 року є найменшим з липня минулого року, коли більшу частину виробництва на заводі Tesla у Шанхаї було припинено через модернізацію виробничих ліній.

За даними CPCA, за весь 2022 американський автовиробник поставив на 50% більше автомобілів, вироблених на заводі в Шанхаї, порівняно з 2021 роком. У глобальному масштабі постачання електромобілів зросло на 40% за підсумками минулого року, не дотягнувши до 50%, що було метою генерального директора Ілона Маска .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!