Головна Новини Як автовласників в Україні можуть покарати за встановлення ГБО

Як автовласників в Україні можуть покарати за встановлення ГБО

0
183

Через проблеми з бензином в Україні та високу ціну на пальне багато автомобілістів перейшли на газ – проте, неправильно встановивши це обладнання, може виникнути безліч проблем, у тому числі, автовласника можуть оштрафувати.

Варто зазначити, що процедура встановлення газобалонного обладнання автомобіля досить дорога і має цілу низку нюансів, як у налаштуваннях, так і в необхідності реєструвати ГБО у Сервісному центрі. Тим не менш, воно, як і раніше, має попит в Україні, адже потім дозволяє суттєво економити на паливі.

У той же час, ГБО рекомендують встановлювати на перевірених СТО, щоб уникнути проблем. Крім того, водій зобов’язується зареєструвати газобалонне обладнання в Україні, звернувшись до цього до сервісного центру МВС. Там йому видадуть сертифікат відповідності (сертифікат ГБО), з яким можна буде йти на повноцінну перереєстрацію автомобіля.

Перед зверненням до відповідних структур водій повинен підготувати необхідний пакет документів:

  • паспорт громадянина України або ID картка (з копією);
  • ІПН;
  • технічний паспорт транспортного засобу;
  • сертифікат відповідності;
  • акт приймання-передачі ТЗ під час виконання робіт;
  • свідоцтво про реєстрацію компанії-установника ГБО.

Подання документів здійснюється у строк не пізніше 10 днів з моменту встановлення ГБО.

Якщо у разі перевірки документів, поліція виявляє використання ГБО без відповідної реєстрації та необхідних вказівок у техпаспорті, то він має скласти акт перевірки технічного стану транспортного засобу та виписати штраф.

Якщо протягом 30 днів штраф не буде погашено, ухвала буде передана до виконавчої служби. І вона вже має повні підстави для накладення арешту на майно власника ТЗ.

Варто зазначити, що штраф за ГБО, яке не вписано до техпаспорту в Україні, становить лише 340 гривень. У той же час, якщо водія зупинять вдруге протягом року, його можуть позбавити прав від 3 до 6 місяців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.