У поліції знову заговорили про повернення штрафних балів

0
148
Раніше в Україні вже була система штрафних балів для водіїв, але вона протрималася дуже недовго.

Днями на майданчику “Укрінформу” пройшла дискусія на тему “Безпека дорожнього руху: перемоги та нові виклики в умовах війни”. Серед інших експертів на заході був заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Так, представник патрульної поліції знову порушив питання необхідності повернення в Україну штрафних балів, оскільки штраф є неефективним засобом стримування для деяких верств суспільства.

За інформацією Білошицького, за останні 10 місяців трапилося 14 622 ДТП із постраждалими, в яких загинула 2 161 особа. Водночас ця статистика є неповною, оскільки деякі водії роз’їжджаються за усною домовленістю, а деякі оформляють європротокол. Якщо говорити про подальші плани боротьби з порушниками, то в поліції заявили, що хочуть повернути на дорогу автомобілі-фантоми, а також розширювати систему камер автофіксації.

Також експерти активно висловлювалися за необхідність запровадження штрафних балів як не фіскальної системи покарання за порушення ПДР. При поновленні системи штрафних балів також пропонується впроваджувати її через додаток Дія.

“Штрафні бали спрямовані на тих непокірних, невідповідальних 10% (водіїв), які порушують систему послідовно та цілеспрямовано”, – зазначив голова ГО ГО “Vision Zero” Віктор Загреба.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!