Компанія Mercedes-Benz залишає російський ринок – подробиці

Світові автовиробники продовжують розривати контакти з росіянами.

0
63
epa10266734 A Mercedes-Benz logo at car dealer Autodom autosalon in Moscow, Russia, 26 October 2022. Mercedes sold its plant in the Moscow region and property to his dealer of the Avtodom Group. The car producer estimated its assets in the Russian Federation at two billion Euro. Deliveries of cars selling above 50,000 euro from the EU and all cars from the United States to Russia are prohibited by sanctions in March 2022. Mercedes has become the third manufacturer in the passenger car industry to leave the Russian market. Prior to that, Renault and Nissan had sold their assets and left it. EPA-EFE/YURI KOCHETKOV EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Нещодавно стало відомо, що ще одна з найбільших автомобільних компаній має намір піти з російського ринку. Йдеться про марку Mercedes-Benz, яка стала одним із трьох найбільших виробників, які зважилися на згортання бізнесу в Росії. Про серйозність намірів компанії свідчить той факт, що Mercedes продав усі свої активи в РФ, включаючи майно компанії “Автопром”

У компанії Mercedes оцінювали суму активів у Росії на рівні €2 млрд, але говорити про якісь конкретні цифри дуже складно, адже зараз вивести гроші з РФ через санкції максимально проблематично. До продажу бізнесу компанію підштовхнули санкції, адже з недавніх пір в РФ заборонено завозити автомобілі дорожчі за €50 тис. з країн ЄС.

Якщо ж говорити про американські авто, то їх і зовсім не можна постачати до Росії. Також через санкції неможливо налагодити стабільне постачання запчастин. На цей час питання про те, які авто збиратимуть на колишніх заводах Mercedes-Benz залишається відкритим, але найімовірніше, на конвеєр стануть китайські авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!