Новини

Цього року в Україні відкриють ще три пункти пропуску на кордоні з ЄС

Share

До кінця цього року на заході України планують відкрити три пункти пропуску через державний кордон: «Нижанковичі» на кордоні з Польщею, «Красноїльськ» і «Дяківці» на кордоні з Румунією. Один із них буде введено в експлуатацію цього місяця, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

“Пункт “Красноїльськ-Вікова-де-Су” буде запущено поступово з цього місяця. Спочатку будуть пропускати легкові автомобілі вагою до 3,5 тонн, потім порожні фури, а потім вони працюватимуть на повну потужність. Крім того, ми плануємо відкрити до кінця року “Дяківці-Раковець” та “Нижанковичі-Мальховичі” для транспорту. Пункт “Нижанковичі” спочатку використовувався лише для порожнього руху. Його збудували з нуля. Найєм сказав, що він тимчасовий і потрібен. Для пришвидшення транспортного потоку через західний кордон у першому кварталі наступного року буде запущено пункт пропуску «Ужгород-Вишнє – Німецьке».

Заступник міністра зазначив, що за часи незалежності України було відкрито лише один новий пункт пропуску – «Краковіц-Корчева», а також було багато недобудованих та частково зведених пунктів пропуску, в тому числі за позикові кошти.

«Наприклад, перехід «Красноїльськ-Вікову-де-Сус» виконано на 85% (зараз – 95%), «Дяківці-Раковець» – 60%, «Ужгород-Вишнє Німецьке» – майже на 90% виконано на першому етапі через При будівництві деяких з цих будинків ще є заборгованість перед підрядниками, тому зараз ми активно працюємо над вирішенням цих питань і введенням новобудов в експлуатацію», – сказав Найєм.

За його словами, відкриття нових пунктів пропуску є необхідним, але через певні юридичні та інфраструктурні проблеми це буде фактично реалізовано протягом року-двох, тому наразі ведуться роботи з реконструкції та переобладнання існуючих пунктів пропуску.

“В результаті ми можемо збільшити пропускну спроможність на 25-30% і створити умови для робітників і людей, які їдуть транзитом. Це в основному кордони з Польщею, Словаччиною, Румунією та Угорщиною. Наші партнери готові до цього”, – сказав Найєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: ЄС

Останні записи

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024