Цього року в Україні відкриють ще три пункти пропуску на кордоні з ЄС

0
249

До кінця цього року на заході України планують відкрити три пункти пропуску через державний кордон: «Нижанковичі» на кордоні з Польщею, «Красноїльськ» і «Дяківці» на кордоні з Румунією. Один із них буде введено в експлуатацію цього місяця, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

“Пункт “Красноїльськ-Вікова-де-Су” буде запущено поступово з цього місяця. Спочатку будуть пропускати легкові автомобілі вагою до 3,5 тонн, потім порожні фури, а потім вони працюватимуть на повну потужність. Крім того, ми плануємо відкрити до кінця року “Дяківці-Раковець” та “Нижанковичі-Мальховичі” для транспорту. Пункт “Нижанковичі” спочатку використовувався лише для порожнього руху. Його збудували з нуля. Найєм сказав, що він тимчасовий і потрібен. Для пришвидшення транспортного потоку через західний кордон у першому кварталі наступного року буде запущено пункт пропуску «Ужгород-Вишнє – Німецьке».

Заступник міністра зазначив, що за часи незалежності України було відкрито лише один новий пункт пропуску – «Краковіц-Корчева», а також було багато недобудованих та частково зведених пунктів пропуску, в тому числі за позикові кошти.

«Наприклад, перехід «Красноїльськ-Вікову-де-Сус» виконано на 85% (зараз – 95%), «Дяківці-Раковець» – 60%, «Ужгород-Вишнє Німецьке» – майже на 90% виконано на першому етапі через При будівництві деяких з цих будинків ще є заборгованість перед підрядниками, тому зараз ми активно працюємо над вирішенням цих питань і введенням новобудов в експлуатацію», – сказав Найєм.

За його словами, відкриття нових пунктів пропуску є необхідним, але через певні юридичні та інфраструктурні проблеми це буде фактично реалізовано протягом року-двох, тому наразі ведуться роботи з реконструкції та переобладнання існуючих пунктів пропуску.

“В результаті ми можемо збільшити пропускну спроможність на 25-30% і створити умови для робітників і людей, які їдуть транзитом. Це в основному кордони з Польщею, Словаччиною, Румунією та Угорщиною. Наші партнери готові до цього”, – сказав Найєм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!