Українцям порадили запастися пальним

1
6397

Тотальна війна з Росією наклала відбиток на всі сфери життя України, включно з паливним ринком. Через логістичні ускладнення та втрату частини потужностей навесні в країні виник дефіцит цієї продукції, а згодом ціни зросли порівняно з довоєнними.

Засновник Prime Group Дмитро Леушкін прогнозує зростання цін на українських АЗС найближчим часом.

За його словами, цієї зими українці зіткнуться з дефіцитом дизельного антифризу. Адже те, що імпортується з Європи, просто не підходить для нашого клімату. Холод також впливає на фізичні властивості палива, що призведе до збільшення його вартості:

“Є низка факторів, зокрема збільшення щільності через охолодження. Адже мастила і мастила купують тоннами, а продають літрами. Того ж літра води на тонну стане менше”, – написав він.дорога.

Крім того, на думку експерта, ціни на пальне зростуть і з інших причин:

  • повернення акцизного податку;
  • перехід на «зимовий ресурс» — він сам собою дорожчий на 0,3-0,5 грн за літр;
  • зростання ціни на нафту.

«Відбувається неприємність. Ось зараз вона і відбувається. Ви сидите, читаєте, а воно відбувається. Нафта «відлітає» на тлі скорочення її видобутку. Газойль тестує літні піки. Почалося все це із приходом жовтня. І щойно до АЗС доїде жовтневий ресурс, коштуватиме як мінімум +2 грн за літр», — зазначив Дмитро Леушкін.

Також експерт підкреслив, що повноцінну картину на АЗС буде видно приблизно через пару тижнів. А через те, що вартість нафти зростає на фундаментальній основі скорочення видобутку, тобто не на спекулятивному факторі, ситуація навряд чи швидко «відкотиться» назад. Тому українцям варто вже зараз купити паливо на користь.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!