Які машини найменше зупинятимуть поліцейські

Час читання: < 1 хв.
0

Автоексперти Автолісту розповідають, які автомобілі найменше зупиняють працівники Патрульної поліції (далі – ПП).

Для працівників ПП найменш привабливі машини зазвичай ті, на яких немає «красивих» номерних знаків і чітких знаків того, що вас оштрафують. З такою версією «Автосоті» ознайомив керівник «Автолісту» Андрій Оробець.

«Наприклад, якщо йде рейд і на дорозі стоїть інспектор ДАІ, то машини без «хороших» чи «негідних» номерів його не цікавлять. Машини з такими номерами часто зупиняють, бо вони привертають увагу.. .і, на відміну від того, хто не має такої таблички, власник може бути більш платоспроможним», – зазначив Оробець.

Реклама

Крім того, додають експерти, інспектори рідше звертають увагу на автомобілі, які рідко викрадають, а також на машини з чистим кузовом, дозволеними тонуваннями і без помітних неозброєним оком змін дизайну.

ТАЗ та інші дешеві авто часто потрапляють у поле зору патрульної поліції. По-перше, Оробець застерігає, що їх часто крадуть. По-друге, такі машини придатні до експлуатації та несправні, а по-третє, часто ними володіють молоді люди, які схильні не піклуватися про свій технічний стан і не купувати автостраховку.

За словами експертів, служби першої допомоги зупиняють жінок набагато рідше. По-перше, водіїв-чоловіків більше, а по-друге, співробітники сприймають їх як більш небезпечних, оскільки завжди є ймовірність, що вони будуть керувати в нетверезому стані.

Крім того, інспектори мало цікавилися «небрендовими» автомобілями, такими як малолітражки Peugeot, Citroen і Volvo. В останніх все «визначає» імідж: вважається, що їхні водії взагалі дуже самодисципліновані, і штрафувати їх взагалі нема за що.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!