В Україні підвищили штрафи за водіння авто на брудних номерах

Час читання: < 1 хв.
0

Якщо автомобіль із брудним номером неможливо чітко розпізнати з відстані 20 метрів, Верховна Рада накладе штраф до 1200 гривень.

Як повідомляють Українські Новини, за ухвалення відповідного законопроєкту №7365 проголосували 247 депутатів ВРУ при мінімальній вимогі 226.

Згідно із законопроектом, керування або керування транспортним засобом без номерного знака, тримання номерного знака, який не належить до транспортного засобу або не відповідає встановленому зразку чи вимогам, закріплення номерного знака в невстановленому для цього місці та закриті іншими предметами (включаючи прозорі предмети), перевернуті або неосвітлені, з покриттями або матеріалами, що перешкоджають або ускладнюють ідентифікацію, з брудними номерними знаками, якщо таке забруднення не дозволяє чітко ідентифікувати символи або буквено-цифрові комбінації, які ідентифікують номерний знак на відстані. двадцяти метрів, а також інші дії, спрямовані на умисне приховування номерних знаків – тягне штраф у розмірі сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 1190 гривень.

Реклама

Наразі за такі порушення передбачено штраф у розмірі 850 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!