Позашляховик за півмільйона доларів: скільки коштує нові авто в РФ

0
99

Майже всі світові автовиробники відмовляються постачати та виготовляти нові автомобілі в країну-агресора. На російському ринку нових автомобілів залишився тільки «АвтоВАЗ» і деякі китайські марки.

Однак нинішня кон’юнктура ринку в Росії дозволяє бажаючим придбати «нормальний» автомобіль. Для них проект так званого паралельного імпорту (ми називаємо це сірим імпортом) — це нелегальне ввезення автомобілів з інших країн, без узгодження з виробником, без збереження заводської гарантії, без адаптації до місцевих умов експлуатації. До того ж ціни на них просто захмарні.

Зокрема, презентований в Україні годину тому Range Rover нового покоління російські дилери пропонували за програмою «паралельного імпорту» за 30 млн рублів, або близько 545 тис. євро. Схожа машина в Німеччині коштує 125 900 євро.

Не відстають «сірі» імпортери й інших авто. За новий Hyundai Sante Fe, наприклад, автодилери просять 7 мільйонів рублів, або 122 тисячі доларів.

Як ви думаєте, китайські машини дешевші за російські? Не вгадали! Навіть якщо їх розібрати, а потім зібрати на території Росії (так зване виробництво), ціни на них високі.

Свіжий приклад: нещодавно росіяни оголосили про початок виробництва так званого російського електромобіля Evolute, який виявився звичайним китайським автомобілем Dongfeng з іншим шильдом. І вони дорогі. Так i-Pro, електричний «бюджетний» седан, коштує близько 50 тис. доларів, а кросовер Dongfeng Voyah Free — 135 тис. доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.