Skoda розробляє нову Skoda Octavia з електричною силовою установкою

0
186

Skoda розробляє нову Skoda Octavia з електричною силовою установкою. Про це заявив глава чеського автомобільного гіганта Клаус Зелмер.

За його словами, розробка електричної Octavia йде повним ходом. Його продажі почнуться в кінці 2020-х років. Коли саме – незрозуміло. Skoda очікує, що до 2030 року 70 відсотків продажів припадатиме на електромобілі. До 2030 року у модельному ряду чеського автогіганта буде щонайменше п’ять електромобілів, у тому числі електрична Octavia.

Очевидно, Octavia EV буде побудована на новій платформі SSP, на яку дивиться Volkswagen. На цій платформі електромобілі будуть виготовляти з 2025 року. Очевидно, що електрична Octavia матиме дизайн з елементами кросовера. Правда в новому дизайнерському напрямку компанії Skoda під назвою Hyundai Solid багато зроблено над стилем кросовера.

Ця чеська новинка буде оснащена новим акумулятором на 89 кВт/год. Тому його радіус дії становитиме близько 600 кілометрів.

Зеллмер не виключає версію з двигуном внутрішнього згоряння, можливо, з гібридною установкою, яка буде продаватися разом з електричною Skoda Octavia. Це необхідно для того, щоб залучити більше покупців з різних країн світу.

Нагадаємо, у 2024 році в продаж надійде оновлена ​​Octavia з двигуном внутрішнього згоряння. Покупці також отримають повну гібридну версію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!