Пентагон уточнив, скільки батарей ЗРК NASAMS він придбає для України

Час читання: < 1 хв.
0

Купівля зенітно-ракетних комплексів NASAMS має посилити захист України від сучасних повітряних загроз – крилатих ракет, літаків, вертольотів та БПЛА, – йдеться у повідомленні на сайті Пентагону.

Крім того, повідомляється, що 26 серпня було укладено контракт на 182 мільйони доларів, який передбачає постачання в Україну двох батарей NASAMS. Крім того, в угоді є пункт про навчання та матеріально-технічну підтримку українських військових.

«NASAMS є лише одним із зразків широкого кола засобів протиповітряної оборони, які ми постачаємо Україні. Це перевірені системи, які справді змінять перебіг подій у полі бою», – цитує прес-служба Пентагону заступника міністра оборони США Вільяма Лапланта.

Реклама

Закупівля двох батарей зенітно-ракетних комплексів NASAMS є частиною третього пакету Ініціативи щодо сприяння безпеці України. Крім того, ще шість ЗРК NASAMS і ракети у нього ЗСУ отримають із власних запасів.

До складу однієї батареї ЗРК NASAMS, яка складається з 12 пускових установок, трьох радилокаційних станцій та оптоелектронного комплексу наведення NTAS, входять три вогневі взводи .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!