ЗСУ отримали першого бойового робота для евакуації поранених бійців з поля бою

0
501

Щоб безпечно евакуювати поранених бійців ЗСУ з поля бою, військові медики отримали першу безпілотну платформу THeMIS UGV з дистанційним управлінням. Її передав екс-президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба партії «Європейська солідарність».

Таких роботів на своєму озброєнні мають лише 13 армій, серед них сім країн – членів НАТО, – стверджує прес-служба «Євросолідарності».

Зброю майбутнього презентував українським військовим медикам п’ятий президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що перший екземпляр унікальної машини застосовуватиметься українським медбатальйоном «Шпитальєри» для евакуації поранених солдатів з поля бою в умовах підвищеного ризику для здоров’я та життя лікарів під час обстрілів.

Бойова гусенична платформа THeMIS UGV також може використовуватися для виконання безпосередньо бойових завдань. Машина може забезпечувати розміщення як розвідувальної системи, включно з радаром, так і протитанкові системи, включаючи Стугну або Джавелін. Також робот може забезпечити розміщення 30-міліметрової автоматичної гармати.

“Сьогодні вперше ця бойова техніка майбутнього з’явилася в Україні. Ми думаємо, вона зробить потужний внесок для нашої перемоги”, – заявив Порошенко, представляючи техніку військовим медикам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!