У США показали електромотоцикл, який зможе розігнатися до 400+ км/год

0
721

Американська компанія Lightning Motorcycles представила байк Tachyon Nb. З ним вона хоче встановити новий рекорд швидкості для електричних мотоциклів: перевищити позначку 400 км/год, пише New Atlas.

Назва вигадана не випадково. Tachyon – це гіпотетична мікрочастка, яка може перевищити швидкість світла. Літерами Nb у системі хімічних елементів позначається екзотичний метал ніобій. Найбільший його виробник – CBMM – виступив партнером Lightning у цьому проєкті.

Ніобій використаний у гальмівних дисках, щоб покращити їхні характеристики за високих температур. Метал додали до компонентів бортового зарядного пристрою для підвищення надійності та ефективності. Також ніобій є в елементах шасі.

Ніобій робить деталі міцнішими і одночасно дозволяє знизити їхню масу. Засновник та голова фірми Lightning Річард Хетфілд розповів, що лише на зарядному пристрої вдалося заощадити 9 кілограмів без втрати потужності чи ризику перегріву.

Аеродинаміку Tachyon Nb допомагає опрацьовувати компанія Corbin, відомі світові фахівці у цій справі. Усі елементи виготовлені з карбону. Пілот може повністю сховатись за передній кожух, із завихреннями ззаду бореться краплеподібний обтічник на кормі.

Точну дату спроби рекордного заїзду поки що не названо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!