У Японії старі автомобілі коштують дорожче за нові

0
763

На японському авторинку виникла парадоксальна ситуація — Б/У машини Toyota коштують дорожче за нові. А вся справа в дефіциті останніх, тому що через численні зупинки виробництва компанія досі не встигає повністю задовольнити попит. Про це повідомляє видання Nikkei Asia.

Так, за даними сервісу з продажу вживаних транспортних засобів Proto Corp, наприкінці липня середня ціна Toyota Land Cruiser ZX 2022 модельного року на вторинному ринку досягла 17,05 млн ієн (близько 3 млн грн). Це більш ніж удвічі перевищує рекомендовану виробником роздрібну ціну (РРЦ) нового позашляховика з бензиновою силовою установкою.

Toyota Land Cruiser – це не одиничний приклад, коли модель на «вторинці» коштує дорожче, ніж у дилера. Наприклад, Б/У мінівен Toyota Alphard у гібридній модифікації Executive Lounge S 2021 модельного року в Японії оцінюється в середньому в 8,25 млн ієн (приблизно 1,58 млн грн за актуальним курсом), тоді як новий автомобіль в аналогічній комплектації коштує 7 ,75 млн ієн (приблизно 1,4 млн грн). Крім того, дорожче за нові коштують уживані Toyota Harrier і Corolla Cross .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!