Українцям пояснили, коли поліцейські перевірки авто є незаконними

0
896

У Києві днями поліцейські зупинили та обшукали Audi. На його задньому сидінні знайшли нібито викрадену загорнуту ковдру. Брат водія Audi стверджував, що знайшов у смітнику ковдру, тож підняв її та поклав у машину.

Зі свідчень водія випливає, що поліцейські змусили його погодитися на обшук автомобіля або притягнути його до кримінальної відповідальності (участь у кримінальному провадженні як співучасник) і перемістити транспортний засіб у заборонену зону.

Суд першої інстанції виправдав підсудного за відсутністю в його поведінці доказів кримінального правопорушення. Апеляційний суд залишив рішення без змін. Але прокуратура подала касаційну скаргу.

Апеляційний суд у кримінальних справах Верховного Суду України залишив попереднє судове рішення без змін. Він, серед іншого, зазначив, що огляд автомобіля був незаконним, оскільки проводився без добровільної згоди власника та під загрозою притягнення до кримінальної відповідальності та конфіскації транспортного засобу. Усі процесуальні гарантії, що захищають можливість свідків висловити свою правдиву думку, недоступні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!