Ілон Маска: Tesla MODEL Y стане найбільш продаваним автомобілем у світі в 2023 році

0
217

На щорічних зборах акціонерів Tesla голова компанії Ілон Маск зробив ряд сміливих заяв про Model Y: він впевнений, що цього року молодший кросовер стане світовим рекордсменом за продажами, а наступного — стане світовим бестселером.

У 2021 році найпопулярнішим автомобілем у світі (як і в попередні роки) є Toyota Corolla: продано близько 1 150 000 одиниць. Для порівняння, Tesla продала 936 222 усіх чотирьох своїх моделей одночасно. У той же час компанія активно нарощує виробничі потужності, які, як очікується, перевищать позначку в 1,3 мільйона до 2022 року.

Наразі Tesla виробляє близько 300 000 моделей Model 3 та Model Y на квартал (дані про продажі для кожної моделі окремо не оприлюднюються), але ці цифри пояснюються збоями в ланцюжку поставок. Коли їх можна буде припинити, гігафабрики в Берліні та Техасі, які виготовляють лише Model Y, повинні мати загальну потужність понад 1 мільйон одиниць на рік.

До прогнозів Маск можна ставитися скептично, але деякі з них все таки збуваються. Так, ще п’ять років він тому передрік, що за попитом Model Y значно обійде Model 3, і для випуску другого кросовера доведеться зводити окремі заводи. На сьогодні Y вже є найбільш продаваним електромобілем у світі, причому цей титул він відібрав саме у Model 3.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!