Чи буде нова паливна криза в Україні: експертна думка

0
574

У найближчі місяці дефіциту пального на українських АЗС не очікується, але поставки бензину можуть бути обмежені до осені 2022 року. Такий прогноз робить провідний експерт з енергетичних проектів Центру Разумкова Максим Бєлявський.

Він підкреслив, що навіть восени «гострого» дефіциту палива чекати не варто, оскільки держава збільшить поставки, в тому числі залізничним.

Бєлявський вважає, що обмеження на бензин восени можливі, але не дуже жорсткі. Дефіциту ДТ «ймовірно, немає», незважаючи на підвищений попит з боку фермерів. Що стосується автомобільного газу, то, на думку експертів, його ціна може навіть знизитися.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Україні сталася гостра паливна криза після посилених обстрілів російськими окупантами нафтобаз, нафтопереробних заводів та залізниці. Наприкінці червня паливну кризу було фактично подолано завдяки збільшенню кількості бензовозів, які доставляють пальне з Європи. Так якщо в травні 2022 року в Україну було ввезено лише 300 тис. тонн пального, то в червні – вдвічі більше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!