Головна Новини Перший електромобіль Toyota виявився бракованим: виробник викуповує їх у власників

Перший електромобіль Toyota виявився бракованим: виробник викуповує їх у власників

0
457

Причина в тому, що втулки погано сконструйовані, тому можуть навіть відірватися під час руху.

Toyota припинила продажі свого першого електромобіля bZ4X, а пізніше почала пропонувати власникам заміну та навіть викуп.

За даними Automotive News, компанія запропонувала сотням власників нових bZ4X 2023 року кілька засобів захисту, включаючи можливість викупити їхній електричний компактний кросовер.

Японський bZ4X надійшов у продаж у США наприкінці весни як перший власний електромобіль Toyota (RAV4 EV був випущений у партнерстві з Tesla у 2014 році). Однак через кілька тижнів після запуску Toyota випустила повідомлення про припинення продажів і відкликання автомобілів. Японський регулятор безпеки заявив, що різкі повороти та раптове гальмування можуть послабити болти втулки, збільшуючи ризик падіння коліс.

Приблизно 260 транспортних засобів перебували в Сполучених Штатах, однак виробник не визначив, наскільки вони безпечні.

Toyota заявила, що пропонує постраждалим клієнтам наступне, поки не буде доступне виправлення:

  • Безкоштовне надання автомобіля в оренду та зберігання bZ4X
  • Відшкодування усіх витрат на паливо, які витрачені під час експлуатації орендованого автомобіля
  • Надання загального кредиту в розмірі 5 000 доларів США на оплату позики/лізингу або вартості покупки, якщо транспортний засіб було оплачено повністю.
  • Продовження безкоштовного заряджання bZ4X на всіх громадських станціях, що належать і керуються EVgo, по всій країні до кінця 2024 року.
  • Подовження гарантії на bZ4X на період, коли ним неможливо безпечно керувати через відкликання (з дати оголошення про відкликання 23 червня 2022 року до дати оголошення про усунення несправності).

У компанії заявили, що у покупців є інший варіант: Toyota запропонує викупити автомобіль, якщо споживач бажає, але попередила, що “умови викупу можуть змінюватися залежно від їхнього стану та конкретних обставин”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.