Водіїв попередили про небезпеку для автомобілів в Україні

1
1019

Дощі в Україні починаються в серпні, але синоптики все одно заспокоюють українців про спекотні дні цього літа. Тому не зайвим буде сьогодні поговорити про небезпеку роботи двигуна при високих температурах, про яку багато водіїв не знають.

Як відомо, двигун є найдорожчою частиною автомобіля. Тож йому потрібно звертати увагу не лише на зиму, але й у поганих умовах експлуатації, а й на літо, яке здається сприятливим часом для автомобіля.

Напевно, кожен водій знає, що влітку найчастішою причиною проблем з двигуном є перегрів. Перегрів відбувається через проблему з системою охолодження або через те, що двигун виробляє більше тепла, ніж йому потрібно.

Також влітку в двигуні може закінчитися масло. Надмірні навантаження також можуть швидко зношувати двигун, наприклад, якщо ви везете причіп на дачу влітку.

Ще одна небезпека – їзда по запилених дорогах. Про неї чомусь мало хто говорить. Але нерідкі випадки, коли шторка фільтра розривається через надмірне забруднення повітряного фільтра двигуна. Так в силовий агрегат може потрапити бруд, що може привести до його капітального ремонту.

Тож якщо ви знаєте, що вас чекають курні дороги, не забудьте взяти із собою запасний фільтр. Також потрібно перевірити повітрозабірник, щоб він не розгерметизувався.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!