ТОП-6 порад для підвищення безпеки руху

0
98

Людям, які постійно потрібно пересуватися, автомобіль надає допомогу, що також робить їх життя простішим. Це основна причина, через яку люди цікавляться автомобілями, і це також причина, через яку все більше людей починають ставати любителями автомобілів. Бути водієм-початківцем непросто, але якщо водій знайомий з декількома корисними методами, йому може бути простіше.

1. Перш ніж сісти за кермо, потрібно двічі перевірити, у якому стані перебуває автомобіль. Перевірити правильність положення дзеркал, тиск у шинах, рівень рідини, що омиває, рівень бензину і масла.

2. Водій новачок повинен витратити час на те, щоб правильно підготуватися і намітити маршрут, перш ніж вирушити в дорогу, щоб не турбуватися про те, що він заблукає дорогою.

Водіям новачкам також слід уникати поїздок тривалістю понад три години, поки вони не освоїться з автомобілем та досвідом водіння. Багато їздити – це єдиний спосіб для автомобіліста накопичити досвід та впевненість за кермом. Рекомендується частіше їздити на пасажирському сидінні досвідченого водія, навіть якщо у них діють водійські права.

3. Навіть у навушниках недосвідченому водієві важко зосередитися на дорозі та бути уважним, якщо він розмовляє з іншим пасажиром або мобільним телефоном. Тому не варто навіть намагатися керувати автомобілем, розмовляючи телефоном.

4. Курити за кермом дуже ризиковано, тому що це відволікає увагу від дороги та ускладнює виявлення перешкод.

5. Одним із елементів, що сприяють безпечній експлуатації автомобіля, є рівень комфорту. Водію слід змінити сидіння так, щоб воно було найбільш зручним для нього, забезпечити приємну атмосферу в автомобілі та, можливо, навіть поширювати приємні запахи навколо автомобіля.

6. Багато водіїв на дорозі неввічливі і мають погані навички водіння. Коли вони роздратовані, новачки не повинні дозволяти своїм емоціям брати гору. На дорозі збереження самовладання та увага до дороги сприятимуть безпеці. Водій-початківець повинен виявляти терпіння і не дозволяти більш досвідченим автомобілістам тиснути на нього, змушуючи робити те, в чому він не впевнений. Цілком можливо, що поступитися дорогою і сповільнитися буде корисніше.

Щоб водій-початківець з часом набув впевненості в собі і досвіду досвідченішого автомобіліста, він повинен вміти ефективно справлятися зі стресом, вести машину обережно і усвідомлено, знати правила дорожнього руху і мати низку інших якостей, згаданих у даній оцінці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!