Українців попереджають про дешеве паливо, ремонт після якого коштуватиме десятки тисяч гривень

0
147

Уряд України поділився амбітними планами на поточний місяць. Планується завезти до країни нафтопродуктів у обсягах, які були до 24 лютого. Проте експерти попереджають автомобілістів про можливість заправитися контрафактом. Про це повідомляє ТСН .

На вітчизняному ринку нафтопродуктів палива вже достатньо. Черг більше немає. Тож і ціни пішли вниз. У середньому вартість бензину марки А-95 становить близько 50грн/л., ДП – 55 грн/л.

Окрім імпорту на паливному ринку України представлено й пальне із місцевих міні-НПЗ. Дрібні підприємства виробляють паливо кустарним способом та постачають на АЗС.

Директор Інституту споживчих ініціатив Юрій Чорнобривець повідомляє, що паливо з міні-НПЗ у будь-якому разі є низькосортним. При його виробництві на міні-заводі дуже складно дотриматися всіх технологій. Часто це паливо навіть не дотягує до стандартів Євро-3. Тому кустарно вироблене паливо продають дещо дешевше. Різниця часом досягає 10 грн/л.

Від неякісного палива найчастіше ламаються автомобілі із дизельними двигунами. Після заправки неякісним пальним нерідко доводиться робити капітальний двигун. Вартість ремонту дизельного автомобіля в 3-4 рази дорожча за бензиновий. Майстри на СТО розповіли, що з лютого кількість подібних замовлень на ремонт збільшилась у 2 рази. Механіки радять не економити на паливі та заправлятися лише на перевірених АЗС, тож здасться заощадити на дорогому ремонті машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!