У Японії може відбутися “Дизельгейт” за участю компанії Toyota

0
236

В черговий раз у Японії розкрився корпоративний скандал, коли в автокомпанії розслідують шахрайство з викидами та споживанням. Останньою у списку розташувалася компанія Hino Motors, яка входить до складу концерну Toyota.

Стало відомо, що дані про споживання та викиди були приховані для отримання сертифіката деяких двигунів. Першою жертвою стало Міністерство землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії, яке роками користувалося хибними даними та приймало їх як належне.

Спочатку повідомлялося, що скандал має торкнутися приблизно 115 000 авто, реалізованих у Японії. Три моделі силових агрегатів позначені як фальсифіковані. Були підозри, що їх більше. Після офіційного розслідування, яке провело міністерство, компанія провела власне розслідування та призупинила продажі порушених моделей.

Походження проблеми ховається в корпоративній культурі, що існувала на той час, у якій у працівників не вистачало сміливості сказати власному начальству, що щось не можна зробити, зокрема, змусити певний мотор відповідати нормам викидів дня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!