В Україні запровадили нові правила встановлення автомобільних номерів: що змінилося?

0
2584

Днями набула чинності постанова Кабінету міністрів України, яка передбачає дозвіл на платні номерні знаки всім транспортним засобам.

Про це  повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС України.

Згідно з постановою, з 24 липня 2022 року всі власники легкових автомобілів, вантажних авто, автобусів мопедів, моторолерів, мотоциклів, трьох- та квадроциклів мають право встановлювати платні номерні знаки.

Вартість платних номерних знаків різна. Її можна перевірити онлайн . Проте з ходу слід сказати, що ціна стартує від 4 800 гривень за номер із чотирьох цифр, що містить три однакові цифри, які розташовані не поспіль. 9 600 гривень попросять за номер із чотирьох цифр, що починається з двох нулів. 12 000 гривень коштуватиме номер із послідовними цифрами або за дві послідовні пари однакових цифр. Номер із чотирьох однакових цифр обійдеться у 36 000 гривень.

Будь-хто може пройти перереєстрацію в сервісних центрах МВС за 512 грн. Перелік необхідних документів можна знайти тут .

Примітно, що на час воєнного стану країни відбулися зміни умов платного зберігання номерних знаків у сервісних центрах МВС. Так, знищення номера, що зберігається, можна відстрочити до звернення його власника. Знаки також зберігатимуться навіть тоді, коли його власник не має можливості оплатити зберігання

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!