Перехід Ford на електромобілі може скоротити майже чверть робочої сили США

0
242

Враховуючи фундаментальну зміну стратегії та намір переходити на електромобілі, Ford планує скоротити річні експлуатаційні витрати на 3 мільярди доларів до 2026 року, частина яких полягатиме у скороченні 8000 робочих місць — чверть поточних витрат за весь рік. За даними Bloomberg, робоча сила компанії США.

Звільнення торкнеться синього підрозділу Ford, який спеціалізується на автомобілях з двигунами внутрішнього згоряння, тоді як передова Ford Model E продовжить розробку електромобілів і програмних рішень. Звільнення ще не затверджено, і компанія поступово скорочуватиме робочі місця, але почнеться наприкінці літа, повідомили джерела Bloomberg. Компанія, в якій працює 31 000 американських співробітників, ймовірно, ляже на себе основний тягар звільнень.

Минулого четверга глава компанії Джим Фарлі (Jim Farley) направив підлеглим відеозвернення, в якому підтвердив намір скоротити операційні витрати і не став заперечувати звільнення, пише Detroit Free Press . А ось директор Ford зі зв’язків із громадськістю та корпоративною політикою Т.Р. Рід (TR Reid) відмовився обговорювати «сторонні домисли про наш бізнес», повідомляє The Verge.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!