Українцям тепер можуть видавати права до ЄС – що відомо

Про відповідні нововведення повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

0
878

Нещодавно в ЄС було ухвалено нові правила, які суттєво розширюють можливості використання українського посвідчення водія. У нових правилах прописані спеціальні процедури для прострочених, втрачених чи вкрадених посвідчень водія.

Головне завдання нововведень, зробити перебування українців за кордоном, які виїхали рятуючись від війни, максимально комфортним та зменшити кількість бюрократичних процедур.

Тепер у ЄС можна:

  • використовувати права протягом усього часу перебування в ЄС (раніше лише 6 місяців);
  • використовувати старі українські посвідчення водія, які оформлені тільки кирилицею і не мають терміну дії, без необхідності перекладати їх або отримувати міжнародне посвідчення водія;
  • користуватися тимчасовим посвідченням водія виданим в Україні після закінчення строку дії у 2 роки;
  • отримати тимчасове посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи крадіжки українських прав без іспитів та додатково медичної довідки.

Ці зміни стосуються виключно українців, які використовують тимчасовий чи належний захист у країнах ЄС. За новими правилами, компетентні органи в країнах Євросоюзу мають можливість перевірки дійсності українського посвідчення водія за допомогою порталу “Дія” та онлайн-сервісу перевірки документів на сайті ГСЦ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!