Новини

Вже відома дата прем’єри першого електромобіля Xiaomi

Share

У жовтні 2021 року китайський IT-гігант Xiaomi оголосив про намір почати випуск електромобілів у 2024 році. Тоді вважалося, що його прем’єра відбудеться щонайбільше рік тому. Однак, як повідомляє видання CNEV, дебют відбудеться незабаром: у серпні компанія покаже так званий інженерний прототип.

Зазначається, що крім технічних рішень, прототип також продемонструє основні принципи дизайну електромобілів Xiaomi. Однак незрозуміло, наскільки прототип буде близький до серійної моделі.

Швидше за все, після дебюту і збору думок потенційних покупців Xiaomi почне багатоетапне тестування майбутньої новинки. За інформацією видання, він також включатиме холодові проби.

Анонсуючи власний електромобіль, Xiaomi оголосила про намір стати автовиробником. З цією метою компанія створила окремий підрозділ, який має намір щорічно інвестувати близько 1 мільярда доларів США в розвиток протягом 10 років на додаток до початкових інвестицій у розмірі 1,5 мільярда доларів.

Частина цих коштів буде спрямована на будівництво власного машинобудівного заводу. Розташований у Пекіні, після досягнення проектної виробничої потужності річний випуск автомобілів може досягати 300 000 автомобілів. Загалом Xiaomi планує розробити аж чотири моделі власних електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Xiaomi

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024