Нова заборона української поліції: що варто знати водіям

0
5836

Українські правоохоронці часто постають у суді як свідки порушень правил дорожнього руху, не обтяжуючись збором фото- чи відеодоказів злочину. Важко сказати, скільки водіїв це стосується. Виявилося, що вони взагалі не зазнали збитків, оскільки поліцейські не можуть бути свідками порушень ПДР, пише today.ua.

У Хмельницькому у вересні 2021 року інспектор поліції оштрафував водія автомобіля Mercedes-Benz за те, що вночі не засвітив задній номерний знак. Водій не погодився з рішенням правоохоронців і звернувся до суду.

Суд першої інстанції не скасував штраф, взявши до уваги свідчення офіцера. Зрештою справу передали до апеляційного суду сьомого округу, скасувавши рішення суду першої інстанції.

Поліцейські не можуть бути свідками порушень правил дорожнього руху – Апеляційний суд нагадує, що судді не можуть посилатися на рішення про штрафи на підставі рішення Верховного Суду у справі N 161/5372/17 від 29 квітня 2020 року, коли він накладав стягнення за порушення ПДР зі свідчень інспектора міліції. Потрібні додаткові докази. Оскільки в цьому випадку поліція не надала фото- чи відеодоказів порушення правил дорожнього руху, штраф є незаконним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!