Українці розповіли, як уникнути штрафів за нерозмитнені авто

0
336

Українцям розповіли, як уникнути штрафів за нерозмитнення.

Пише Апостроф з посиланням на “Дорожнього юриста”.

Таким чином, з 1 липня в Україні повернули плату за розмитнення імпортних автомобілів. При цьому в деяких випадках можна уникнути штрафів за несплачені платежі за автомобіль.

Як зазначалося раніше, письмове рішення (згода) митного органу, через який ввозиться транспортний засіб, вимагає продовження або призупинення перебування транспортного засобу в Україні. Рішення може бути видано на підставі заяви, поданої до митних органів із зазначенням індивідуальних причин конкретної ситуації.

У зв’язку з цим власникам тимчасово ввезених «євроблях», які не можуть бути вчасно вивезені за межі митної території України через військові дії чи інші обставини, необхідно звернутися до відповідної митниці для продовження або припинення терміну перебування таких автомобілів в Україні. .

Митні органи, у свою чергу, розглянуть обставини, зазначені в таких заявах, та з’ясують, чи немає у власника транспортного засобу можливості його вивезти. За результатами буде прийнято рішення про продовження терміну перебування автомобіля в Україні.

Це письмове рішення необхідно пред’явити на митному пункті при отриманні автомобіля. Інакше вас можуть оштрафувати на 170 тисяч гривень або втратити автомобіль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!