Почали виписувати величезні штрафи власникам “євроблях”

0
1573

Через повномасштабну війну між Росією та Україною багато власників тимчасово ввезених автомобілів на іноземній реєстрації не змогли вчасно вивезти їх з української митниці, або не вивезли через митні зобов’язання. Водночас несвоєчасне переїзд карається штрафом до 170 тис. грн або конфіскацією автомобіля.

«Дорожній Адвокат» розповідає, чому власники «євроблях» можуть отримати протокл на кордоні.

Про «автоматичне» призупинення/продовження умов тимчасового ввезення автотранспортних засобів, умови повернення яких припали на період після початку тотальної війни – після 24 лютого, повідомила прес-служба ГУ ДСНС.

Крім того, законом передбачено індивідуальний порядок надання строку відстрочення шляхом подання до митного органу відповідної заяви, яка повинна містити конкретні індивідуальні причини, та його надання.

Варто зазначити, що суди не в кожному випадку розглядають війну як форс-мажорну ситуацію, тому вони з’ясовують індивідуальні особливості кожної ситуації. Наприклад, на територіях, де не велися бойові дії, не припиняють роботу суди та митниці, на прикордонних переходах без проблем вивозять машини, тому окремі випадки не можна пояснити загальним випадком, а саме війною.

Приклад із життя: 16 квітня 2021 року громадянин ввіз в Україну автомобіль у митному режимі «тимчасове ввезення на строк до 1 року», тобто він мав ввезти автомобіль 16 квітня 2022 року під час війни. вивезені. Чоловік виявив, що ДМСУ «не оштрафує», тому не подав заяву про те, чому не можуть забрати автомобіль. Але громадяни хочуть заробити і організувати інший транспорт для транзитних перевезень у «нульовий» період розмитнення.

Уже 26 травня під час перетину кордону на митниці у громадянина попросили пояснити, чому він не взяв автомобіль, на якому їхав в Україну 16 квітня минулого року. У відповідь громадянин надав інформацію ДМСУ, але митники її проігнорували та склали протокол про порушення митних правил за несвоєчасне вивезення (із 40-денним запізненням) автомобілів на іноземній реєстрації.

Крім того, під час розгляду даної справи суд не визнав обґрунтованим офіційне повідомлення митниці, а автомобіль громадянина було вилучено у зв’язку з вищевказаним злочинним діянням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!